Ge möbler och inredning ett längre liv

Ta väl hand om dina möbler – det är en god investering både för planeten och plånboken. Det är dessutom en förutsättning om du vill sälja dem vidare på en andrahandsmarknad. En uppdatering av inredning behöver varken vara kostsam, tidsödande eller krånglig. Tvärtom – med enkla medel går det att åstadkomma stor skillnad och samtidigt ge möbler och inredning ett längre liv. Vi har stor erfarenhet inom området och hjälper gärna till.

 

Vad kan en rekonditionering innebära?

Begreppet är brett och kan innefatta flera olika åtgärder med den gemensamma nämnaren i underhåll som förlänger dina möblers livscykel. Att möblernas utseende dessutom uppdateras och kan kännas som nytt bidrar också till ett positivt helhetsintryck av er verksamhet.

Inga uppdateringar är för avancerade, vi finner lösningar på de mesta. I de allra flesta fall handlar en rekonditionering om följande åtgärder:

Uppfräschning

Vi rengör och tvättar klädda produkter. Genom att impregnera möblerna förlängs den totala livslängden och behovet av rengöring minskar.

Möbeltapetsering

En sliten stoppning eller ett trasigt tyg på till exempel en fåtölj byts ut mot ett nytt, kanske med antibakteriella egenskaper.

Lackering

Repiga stolsben eller skavda bordsskivor får en ny yta. Valmöjligheterna är stora med oändliga alternativ av NCS och RAL-kulörer.

Renovering

Delar som utsatts för hårt slitage kan bytas ut. Allt från bordsskivor, kanske i ett ljuddämpande eller antibakteriellt material, till nya hjul för arbetsstolar.

Anpassning

Vi anpassar möbler till ny teknik. Ett konferensbord kan t.ex. förses med el- och usb-uttag för att fungera med den senaste tekniken.

Medvetna val och ansvarsfull förnyelse

Greenified erbjuder tjänster som möjliggör medvetna val och ansvarsfull förnyelse. Vi har lång erfarenhet av återbruk i såväl stora som små projekt. Utan färdiga paketlösningar kan vi anpassa projektet för att matcha era behov och förväntningar. Inom begreppet återbruk kan vi bland annat:

  • Inventera befintliga möbler och ge rekommendationer om vad som kan återanvändas vid en flytt eller omorganisation. Vi säkerställer samtidigt att ni får ut så mycket som möjligt för de möbler som inte längre fyller ett behov hos er men som kan leva vidare hos någon annan.
  • Läs mer om Greenified Inventory här.

  • Renovera befintliga eller begagnade möbler. Möblerna renoveras till så nära ursprungsskick som möjligt genom t.ex. tvätt, omtapetsering eller byte av delar.
  • Omskapa möbler och inredning till produkter med nya funktioner genom redesign.
  • Återvinna. När möblerna är uttjänta och inte fyller ett behov hos er eller någon annan kan vi återvinna dem på ett så miljövänligt sätt som möjligt.